Notice: add_theme_support( 'post-formats' ) werd verkeerd aangeroepen. Je moet een array van berichtformaten doorgeven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.6.0.) in /home/toekomst2/domains/wijzijnvlodrop.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5311
Opknapbeurt voor Markt Vlodrop - Wij zijn Vlodrop - Wij zijn Vlodrop

Opknapbeurt voor Markt Vlodrop

Gepubliceerd op 2020-12-18

De gemeente Roerdalen begint in 2021 met de herinrichting van de Markt en omgeving in Vlodrop. Hoe het er straks uit komt te zien, kunnen inwoners zelf mee bepalen. Dit kan door het invullen van de vragenlijst die alle inwoners begin 2021 ontvangen. Ook kunnen inwoners die mee willen denken en doen met het project zich aanmelden. Het dorpsinitiatief ‘Wij zijn Vlodrop’ (Veer zeen Vlorp) helpt daarbij.

Wethouder Jan Smits: “Ik ben blij dat we eindelijk kunnen beginnen aan de opknapbeurt van de Markt. Deze wens is al een tijd geleden opgehaald tijdens de dorpsgesprekken in samenwerking met ‘Veer zeen Vlorp’. Ook dit project pakken we samen met het dorp op onder de vlag van ‘Samen Doen’. We kijken verder dan alleen het aanleggen van een nieuwe straat. Het project heeft ook als doel de aantrekkelijkheid en de leefbaarheid van het dorp te vergroten.”

Richtlijnen
De gemeente heeft voor de herinrichting een aantal richtlijnen opgesteld. Denk daarbij aan het budget, de planning, de rolverdeling, taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden. De uitslag van de vragenlijst maakt de ideeën van het dorp bekend. Op basis hiervan besluit het college medio 2021 hoe het proces en de richtlijnen er definitief uit komen te zien.

Planning op hoofdlijnen

In de eerste helft van 2021 worden het proces en de projectorganisatie verder uitgewerkt. Via een enquête brengt de gemeente de wensen/knelpunten en ideeën van het dorp in kaart. In de tweede helft van 2021 start de ontwerpfase. Samen met inwoners gaan de gemeente aan de slag om een definitief ontwerp te maken. De eerste helft van 2022 is nodig voor de technische uitwerking en de aanbesteding. Vanaf midden 2022 starten de werkzaamheden. 

Aanmelden
Inwoners van Vlodrop die een bijdrage willen leveren, kunnen zich melden via samendoen@roerdalen.nl. Of bellen met Harrie Gootzen, dorpscontactpersoon van de gemeente Roerdalen via 0475 – 538 888.