Stichting Leergeld helpt kinderen mee te doen

Gepubliceerd op 2018-09-06

 

Steeds meer kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen met binnen- of buitenschoolse activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een excursie op school, een sportvereniging of een culturele activiteit.

Stichting Leergeld helpt ouders met kinderen van 4 t/m 18 jaar met een bijdrage voor bijvoorbeeld sportschoenen, een ouderbijdrage of contributie als daar even geen geld voor is. Mee kunnen doen is voor kinderen heel belangrijk. Het maakt dat je erbij hoort.

Privacy

Soms is hulp vragen moeilijk. Daarom is Stichting Leergeld Roermond e.o. gevestigd in een neutraal kantoor. Als u dat prettig vindt kan een medewerker van Stichting Leergeld ook bij u thuiskomen. Stichting Leergeld gaat zorgvuldig om met uw privacy. Daarover zijn ook goede afspraken gemaakt met organisaties waarmee de stichting samenwerkt. Zelfs uw kind hoeft niet te weten dat Stichting Leergeld uw gezin ondersteunt.

Spreekuur

Stichting Leergeld heeft iedere dinsdag van 09.00 tot 12.00 spreekuur op het adres Markt 7 in Melick. U kunt telefonisch een afspraak maken voor het spreekuur via 06 – 36 50 35 65. Dat kan alleen op dinsdag. U kunt ook online een aanvraag doen: www.leergeld.nl/roermondeo/doe-een-aanvraag. Stichting Leergeld neemt dan contact met u op.

Financiële bijdrage

De medewerkers van Stichting Leergeld doen altijd een inkomenstoets. Zij zullen u dus vragen naar uw financiële situatie. Als u een bijdrage krijgt van Stichting Leergeld, ontvangt u die niet zelf. Stichting Leergeldt rekent de ouderbijdrage, de kosten voor een schoolreisje, lesgeld, de contributie voor de sportvereniging of kosten van bijvoorbeeld sportkleding direct af met de vereniging, winkel of school.

Meer informatie

Meer informatie over Stichting Leergeld Roermond staat op www.leergeld.nl/roermondeo. U kunt de stichting bereiken via 06 – 36 50 35 65 of via info@leergeldroermondeo.nl.