Roerdalen genomineerd voor titel ‘Beste overheidsorganisatie 2019’

Gepubliceerd op 2019-07-03

De gemeente Roerdalen is genomineerd voor de titel ‘Beste Overheidsorganisatie van het jaar 2019’. De nieuwe rolverdeling tussen gemeente en gemeenschap en het werken aan (werk)geluk vormen hiervoor de aanleiding. De winnaar van de titel wordt op 19 november tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Ridderzaal bekend gemaakt.

Roerdalen is genomineerd voor:

De gemeente Roerdalen richt zich als een van de weinige gemeenten in Nederland, continu op het (werk)geluk en een nieuwe rolverdeling tussen de overheid en de gemeenschap. De kernwaarden vertrouwen en verantwoordelijkheid, respect en gelijkwaardigheid zijn de basis voor zowel de samenwerking met de inwoners als voor de ontwikkeling van de eigen organisatie. Er is een speciale geluksambtenaar belast met de coördinatie van deze beweging en het bereiken van concrete resultaten. De gemeente Roerdalen is voorloper van deze werkwijze. Op deze manier geeft de gemeente Roerdalen vernieuwend vorm aan ‘een andere overheid’.

Nominatie

De gemeente Roerdalen is één van de organisaties die is genomineerd en die kans maakt op de titel. Wethouder Jan den Teuling is trots op de nominatie: “Als gemeente willen we het graag anders doen en vooral samen doen. We proberen het (werk)geluk in onze organisatie en in de gemeenschap te vergroten. We willen meer werken mét inwoners in plaats van vóór inwoners. Kortom een andere overheid zijn. Dat we nu genomineerd zijn, is voor ons een signaal dat we op de goede weg zijn.”

Bekendmaking winnaar

De jury van de verkiezing heeft de gemeente gevraagd om de Roerdalense aanpak verder uit te werken voor de jurering. In september wordt bekend gemaakt welke tien organisaties de strijd om de titel ‘Beste overheidsorganisatie van jaar 2019’ met elkaar aangaan. De verkiezing wordt georganiseerd door de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) samen met de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten), het iPO (Interprovinciaal Overleg) en BiZa (Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties).