Notice: add_theme_support( 'post-formats' ) werd verkeerd aangeroepen. Je moet een array van berichtformaten doorgeven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.6.0.) in /home/toekomst2/domains/wijzijnvlodrop.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5311
Oproep voor vrijwilligers: Project restauratie gedeelte kerkhofmuur - Wij zijn Vlodrop - Wij zijn Vlodrop

Oproep voor vrijwilligers: Project restauratie gedeelte kerkhofmuur

Gepubliceerd op 2020-05-04

Beste inwoners van Vlodrop

Algemeen

Het oude kerkhof is vanaf 2010 dankzij de inzet van een aantal vaste vrijwilligers en- daar waar nodig- de inzet van oproepvrijwilligers geworden tot een mooie verzorgde laatste rustplaats voor onze dierbare overledenen. Als parochie mogen wij heel erg trots zijn dat hierdoor een waardevol stuk cultureel erfgoed en geschiedenis van Vlodrop bewaard blijven!

De herinrichting van het kerkhof en de herbouw van de oude sacristie zijn dan wel afgerond, de kerkhofmuur (1782) heeft nog dringend behoefte aan herstel en onderhoud.

Project restauratie gedeelte kerkhofmuur

Na een lange tijd van voorbereiding kan, mede dankzij een subsidie van de provincie Limburg, alsmede een bijdrage van de gemeente Roerdalen en de opbrengst van de enveloppenactie en het kienen in 2019, gestart worden met de restauratie van het gedeelte van de kerkhofmuur dat er het slechtste aan toe is, het deel bij de grote ingangspoort. Dit project wordt in opdracht van het kerkbestuur tussen 18 mei en 26 juni 2020 uitgevoerd door Laudy Bouw bv uit Sittard.

Om kosten te besparen zijn wij ook voor dit project op zoek naar vrijwilligers die ons op afroep kunnen helpen met o.a.:

  • Het schoonkappen en gebruiksklaar stapelen van uit de muren vrijgekomen stenen
  • Het uitgraven (vrijmaken) van een deel van de muur.
  • Toezichthoudende taken
  • Het opruimen van de werkplek
  • Het verslepen van materialen
  • Logistieke werkzaamheden zoals maken van koffie/ soep /smeren broodjes voor de werkers en vrijwilligers.

 Doe mee met Vlorp Duit! Want Veer zeen Vlorp.   

Samen zijn we in staat om dit project uit te voeren!

Verveel jij je, of heb je gewoon tijd en zin om een “steentje” bij te dragen meld je dan aan voor een of meerdere van bovengenoemde werkzaamheden via martinus@roerkerken.nl.

Wij nemen dan z.s.m. contact met je op om nadere afspraken te maken.

Uiteraard zullen wij rekening houden met de voor dat moment geldende regels i.v.m. corona.

 

Het kerkbestuur en

Projectgroep restauratie kerkhofmuur

Tom Hendrix, Riny Mulders-Maessen, Louis op de Kamp