Notice: add_theme_support( 'post-formats' ) werd verkeerd aangeroepen. Je moet een array van berichtformaten doorgeven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.6.0.) in /home/toekomst2/domains/wijzijnvlodrop.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5311
Werkgroep accommodatie Veer zeen Vlorp deel 12 - Wij zijn Vlodrop - Wij zijn Vlodrop

Werkgroep accommodatie Veer zeen Vlorp deel 12

Gepubliceerd op 2020-03-29

Coronavirus

En toen werd het stil; heel stil. Stil in het dorp. Stil in de steden, in het land, in Europa; ja eigenlijk in de hele wereld! Ook Vlodrop ontkwam niet aan de opgelegde strenge maatregelen. Begrijpelijk!  We beseffen met z’n allen heel goed dat dit ‘even’ nodig is. Maar hoe lang duurt even?  We weten het niet!

Wat we wel inmiddels weten is dat het hele maatschappelijke en sociale leven plat ligt. Geen cafébezoek; geen feestjes, verjaardagen, bruiloften. Geen verenigingsmiddagen, avonden en andere activiteiten. Kerken zijn genoodzaakt hun vieringen af te gelasten. Ja, zelfs uitvaarten zijn aan strenge regels gehouden, hetgeen er praktisch altijd op neer komt dat in kleine besloten kring afscheid kan worden genomen.

Natuurlijk loopt de werkgroep accommodatie van Veer zeen Vlorp ook tegen al deze beperkingen aan. De werkgroep zou gelijk na het bevrijdingsfeest van 15 maart bij elkaar komen. Maar dat feest en die bijeenkomst gingen uiteraard niet door. Heel jammer!  We waren weer een stap verder gekomen met de antwoorden op de vragen die we van de verschillende verenigingen en organisaties hadden ontvangen. Enkelen benaderden ons tevens nog schriftelijk met op en aanmerkingen waarmee we aan de slag konden gaan. Bemoedigende, maar ook kritische vragen en opmerkingen!  Genoeg werk aan de winkel dus!

De werkgroep is echter niet meer in vergadering bijeen geweest. Dat mag ook niet meer. We zijn al snel met meer dan tien personen, wanneer iedereen die bij het accommodatiegebeuren betrokken is, aanschuift. Er wordt gekeken of er mogelijkheden zijn om digitaal en thuis te werken. Telefonisch vergaderen kan natuurlijk, maar is extra moeilijk wanneer je met meerdere geheel verschillende partijen ‘aan tafel’ zit. We onderzoeken de mogelijkheden.

Bovendien hebben de meesten van ons, net als u, wel andere zorgen aan hun hoofd. In de meeste bedrijven is het immers momenteel topsport! (we zijn ook maar vrijwilligers, waarvan de meesten nog een vaste baan ernaast hebben).

Met u hopen we dat deze crisis niet te lang gaat duren. De tijd dringt echter voor het verkrijgen van een toekomstbestendige maatschappelijke voorziening in Vlodrop. Wilt u ideeën met ons delen, dan zijn we via het mailadres info@wijzijnvlodrop.nl van VzV altijd digitaal bereikbaar.

Zodra we weer iets te melden hebben, kunt u dit op deze vertrouwde plek in Vlodrops Nieuws lezen, evenals op de site van VzV onder Verslagen VzV (tweede item in de witte balk achter het logo).

Let goed op u zelf en op anderen; Blijf gezond!

En u weet…..Veilig is nu 1½ meter lang!

Werkgroep accommodatie VzV       Wordt, wanneer er iets te melden is, vervolgd.