Notice: add_theme_support( 'post-formats' ) werd verkeerd aangeroepen. Je moet een array van berichtformaten doorgeven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.6.0.) in /home/toekomst2/domains/wijzijnvlodrop.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5311
75 jaar bevrijding Roerdalen/Vlodrop - Wij zijn Vlodrop - Wij zijn Vlodrop

75 jaar bevrijding Roerdalen/Vlodrop

Gepubliceerd op 2020-02-26

Beste inwoners van Vlodrop

In heel Limburg wordt al sinds september 2019 feestelijk gevierd dat 75 jaar geleden de geallieerden onze provincie kwamen bevrijden.

Niet alle dorpen en steden  hebben het geluk mogen ondervinden van een snelle bevrijding. Zo heeft Vlodrop tot 1 maart 1945 moeten wachten. De bevrijders wachtte die dag geen grote ontvangst. Veel inwoners hadden het dorp verlaten. Naast groot verdriet van verlies was er echter ook blijdschap. Eindelijk bevrijd!

In de gemeente Roerdalen zullen in het weekeinde van 13, 14 en 15 maart 2020 de feestelijkheden plaatsvinden. In nagenoeg alle dorpen zal de aftrap plaatsvinden op vrijdag 13 maart als de kinderen van de basisscholen het vrijheidsvuur in estafette naar het volgende dorp brengen.

Op zondag 15 maart 2020 zijn er in ons dorp festiviteiten voor jong en oud. De ochtend staat in het teken van herdenken Bevrijding – Vrijheid – Verbinding.

Om 10.30 uur zal een colonne van ca 25 militaire voertuigen (re-enectors) met bemanningen ons dorp binnenrijden. Onder hen bevinden zich ook Britten en Amerikanen.

Zij komen vanuit de richting van de Angsterweg en rijden richting het oude kerkhof.

Wat zou het mooi zijn als zij door vele van onze inwoners met gejuich onthaald worden!

U kunt aansluiten bij dit onthaal vanaf de Kerkstraat richting de Markt.

WELKOM

Klik hier voor het volledige programma van Vlodrop